Draaiboek en outputmodel vaatwerk op evenementen

Meer en meer organisatoren van evenementen zijn op zoek naar duurzame bekers, kopjes, borden en bestek. Voor de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) werkte Ecofest mee aan een ‘Wegwijzer cateringmateriaal’ om organisatoren te helpen met deze keuze.

Het doel van dit project is om evenementorganisatoren te begeleiden bij de duurzame keuzes van bekers, borden en bestek. Via gerichte vragen wordt een rangschikking van aangewezen cateringmateriaal aangeboden volgens ecologische impact en praktische haalbaarheid.

Via een marktanalyse bij vijftig organisatoren, overheden, leveranciers, dienstverleners, distributeurs en afvalverwerkers onderzochten we de praktische haalbaarheid van allerlei vaatwerksystemen. Het resultaat is een gebruiksvriendelijke online wegwijzer voor bekers en couverts, geschikt voor allerlei types van evenementen, een handig doe-het-zelf instrument voor elke organisator!

Check snel op de Groenevent website (https://www.groeneventscan.be/bekers-en-bestek) !