De eerste Ecoscans (2005)

  • by
[av_one_third first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/ecodynamisch-180×180.jpg’ attachment=’168′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_third] [av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/overvolle-vuilnisbakken-voorconcert-180×180.jpg’ attachment=’216′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_third] [av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/2ingang-biertent-180×180.jpg’ attachment=’135′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_third] [av_one_third first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/14KAYAM-na-laatste-concert-180×180.jpg’ attachment=’361′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_third] [av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/herbruikbare-bekers-180×180.jpg’ attachment=’189′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_third] [av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/20Blikfractie-180×180.jpg’ attachment=’362′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_third] [av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_textblock size=” font_color=” color=”] Ecoscan Sportpaleis vs Ancienne Belgique (mei 2005)  In april en mei 2005 werden ecoscans uitgevoerd bij 2 toonaangevende concertzalen: het Antwerpse Sportpaleis en de Brusselse Ancienne Belgique. Deze ecoscans maakten deel uit van de studie “eco-efficiëntie op events” van de Universtiteit Antwerpen. Sinds 1 oktober 2002 werkt de Ancienne Belgique met herbruikbare bekers. De AB wil als grote concertzaal een toonaangevende rol spelen in wat heet ‘ecodynamisch ondernemen’. Zijn dergelijke initiatieven ook mogelijk in het Sportpaleis? De ecoscans bieden antwoord. Ecoscan Dranouter (5 tot 7 aug. 2005) Ecofest was te gast op het Dranouter Folkfestival 2005. Tussen 5 en 7 augustus werkten Frank en Stijn mee in het milieuteam. Dit was een ideale uitvalsbasis voor de Ecofest Ecoscan. Het milieuproject van Dranouter kon reeds van bij de opstart begin jaren 90 rekenen op de steun van de provincie West-Vlaanderen en de Universiteit Gent. Het publiek betaalt elk jaar 2 euro extra bovenop de toegangsprijs als milieubijdrage. Dit geld wordt voor de volle 100% geïnjecteerd in hun milieu-inspanningen. Met de steun van Fost-Plus wordt het afval selectief ingezameld. Ook de composteerbare beker, die tijdens de editie van 2004 in primeur werd voorgesteld, werd opnieuw gebruikt. [/av_textblock] [/av_one_full]