Europese Jongerenconventie over Vrijwilligerswerk

  • by
[av_one_third first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/yo-fest-180×160.jpg’ attachment=’235′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_third][av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/youth-convention-180×160.jpg’ attachment=’237′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_third][av_one_third min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/youth-convention-thanks-180×180.jpg’ attachment=’236′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_third][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_textblock size=” font_color=” color=”] The Youth Convention on Volunteering is een  jongerenevenement dat zich afspeelde  in en rond het Europees Parlement. Over een periode van 3 dagen (van 8 tot en met 10 september 2011) waren er 500 participanten en gemiddeld 3000-5000 bezoekers per dag. Zij kwamen voor de verschillende workshops, seminars, animaties en het YoFest ‘s avonds (met o.a. Ojos de Brujo, die ook op Colour Cafe waren). Ecofest hielp mee met het inventariseren om het geheel zo milieuvriendelijk mogelijk te kunnen krijgen. Zo werkten we een alternatief voor plastic bekers uit, nl. biologisch afbreekbare bekers. Hiervoor werd een inzamelsysteem op punt gesteld: wie 10 lege bekertjes inzamelde kreeg een gratis consumptie. De lege bekers werden nadien naar Loopla gebracht voor recyclage.  De organisatie zelf had daarnaast nog oog voor milieuvriendelijke catering  (Dauranta en Green Gastronomy) en sensibilisatie via de Dyno2 fietsen. Meer info krijg je via www.volunteeringconvention.eu. [/av_textblock] [/av_one_full]