Resultaten Ecologische Voetafdruk CC 2012

  • by
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/voetafdruk-3-180×180.jpg’ attachment=’230′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/COULEUR-GREEN-logo-3-180×180.jpg’ attachment=’151′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_half][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_textblock size=” font_color=” color=”] In het voorjaar van 2013 analyseerde Ecofest samen met Greenloop de ecologische voetafdruk van Couleur Café. Deze berekening is een update van de voetafdruk van de editie 2009. Hieronder gaan we dieper in op de impact van afval, één van de aspecten van de ecologische voetafdruk (naast mobiliteit, energie, catering en ruimte inname). Wist je dat een gemiddelde Belg(ische festivalbezoeker) ongeveer 1250 gram afval achterlaat per dag? De Couleur Café festivalganger doet het dus beter met slechts  800 gram afval per dag. Met een sorteergraad van 50%  (in totaal 30 ton) behoort Couleur Café tot de betere leerlingen  van alle festivals, op het vlak van sorteren. Hoeveel weegt het afval per type (in kg)? /en de ecologische voetafdruk (in Ha)?
Fractie Kg Ha
Glas 6000 1.2
PMD 3560 2.8
Papier & Karton 3920 2.3
Bio-afbreekbaar 10100 0.0
Hout 5340 3.2
Restafval 30000 56.7
Oliën 1330 0.6
Totaal 60250 66.8
Hoe bereiken we dit resultaat?
  • Op het publiek terrein staan 150 sorteereilanden met biobak (3 vuilnisbakken: biologisch afval, PMD en restafval).
  • Bekers, borden en bestek worden gemaakt van hernieuwbare plantaardige grondstoffen zoals maïs en suikerriet, met als enorm voordeel dat deze 100% bioafbreekbaar zijn en dus geen restafval creëren.
  • Bio-beker-actie: Verzamel 40 bekers en krijg één gratis drankje.
  • 300 eco-vrijwilligers zetten zich gedurende 2 weken in om te sensibiliseren, recycleren en op te ruimen.
  • Achter de schermen sortering in 7 fracties: Glas, papier/karton, olie, bioafbreekbaar, PMD, hout en restafval.
Dit resultaat konden we enkel bereiken dankzij de bezoeker zelf! Dankuwel, merci, gracias, dziękuję! [/av_textblock] [/av_one_full]