Ecofest te gast op UMEF’s Inspiratie Cafe in Amsterdam

  • by
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/InspiratieCafe_2013_UMEF_004-196×1961.jpg’ attachment=’198′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_half] [av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/10/UMEF_ADE_Netwerkevent2013_300x300-196×196.jpg’ attachment=’396′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_half] [av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_textblock size=” font_color=” color=”] Op 18 oktober werd er in Amsterdam Roest gepraat over het thema ‘Duurzaamheid in de evenementenbranche’. Diverse belanghebbenden uit de evenementenbranche waren bij UMEF’s Inspiratie Café aanwezig om over dit onderwerp van gedachten te wisselen en zich te laten inspireren door het viertal sprekers.  Frank Dingemans van Ecofest liet de aanwezigen zien wat er allemaal komt kijken bij het verduurzamen van het grootste festival in Brussel, Couleur Café. Zo werkt men met biologische producten, afvaleilanden waar bezoekers zelf afval sorteren en veel vrijwilligers om zo de impact op het milieu zeer beperkt te maken. Daarnaast presenteerden drie andere sprekers hun ideeën.  Hoofdspreker Jan Douwe Kroeske is verantwoordelijk voor o.a. Llowlabb en Indian SummerLabb waarmee hij festivalbezoekers laat kennismaken met duurzame initiatieven. Lisette Kreischer bekend van het boek ‘ Veggie in Pumps’ liet de aanwezigen kennismaken met de 100% plantaardige Dutch Weed Burger. Otto Friebel van Van Gansewinkel ten slotte, deed een uiteenzetting over hun visie op duurzame afval verwerking. [/av_textblock] [/av_one_full]