Green Guerillastrijder op Sfinks Mixed

  • by
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/proper-terrein-sfinks_3-180×180.jpg’ attachment=’294′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/ecoteam-sfinks-180×180.jpg’ attachment=’171′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_half][av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/DSCN5889-1-180×180.jpg’ attachment=’247′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/bart-peeters-180×180.jpg’ attachment=’147′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_half][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_textblock size=” font_color=” color=”] Sfinks heeft een duurzaamheidsmissie en streeft er elk jaar opnieuw naar om het festival zo duurzaam mogelijk te organiseren. In het kader hiervan onderneemt het Boechouts festival reeds volgende acties:
  • het inzetten van ‘Green Guerrilla’ die de festivalweide proper houden en waken over de ecologische impact van het festival,
  • voorzien in een gratis bewaakte fietsenparking,
  • het aanbieden van vrijwilligerswerk op maat en toegankelijkheid verzekeren voor mindervaliden.
Voor Sfinks Mixed 2015 focust het festival op een uitgekiend afvalbeleid. Het opzet is om samen met het publiek zo weinig mogelijk afval te produceren en om de restafvalfractie tot een minimum te herleiden. De gekende afvaleilanden blijven maar dit jaar met de mogelijkheid om restafval te scheiden. Door het gebruik van PLA bekers (plastiek gemaakt uit natuurlijke grondstoffen) en etensbakjes uit suikerriet zal het geproduceerde afval bovendien biologisch afbreekbaar zijn. Ecofest stond de organisatie bij in het uitwerken van deze maatregelen en nam op het festival mee de coördinatie van het afvalbeheer op zich. [/av_textblock] [/av_one_full]