6 jaar Ecofest op Reggae Geel (dat brengt op!)

  • by
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/DSCN5959-180×180.jpg’ attachment=’250′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/DSCN5922-180×180.jpg’ attachment=’249′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_half][av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/10/20170492009_8f3d96cb19_o-180×180.jpg’ attachment=’417′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_half][av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_image src=’https://www.ecofest.be/ecofest_wp/wp-content/uploads/2016/09/20330913416_3cff904cd1_o-180×180.jpg’ attachment=’143′ attachment_size=’square’ align=’center’ styling=” hover=” link=’lightbox’ target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’][/av_image] [/av_one_half][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_textblock size=” font_color=” color=”] Hoe houdt je Europa’s grootste reggae festival proper? Hoe organiseer je een slimme plaatsing van vuilnisbakken en inzamelpunten op een terrein van 9 hectare? Hoe worden de kosten  voor de organisator onder controle gehouden ? Voor het zesde jaar op rij staat Ecofest de organisatie van Reggae Geel bij in de uitwerking van het milieubeleid. Dat dit afvalbeleid ook voor de medewerkers duurzaam/aangenaam is, bewijzen deze getuigenissen van het opruimteam Centrum Harmonie Geel:     Marc: “dit werk geeft echt voldoening. mensen gooien spontaan hun afval in de vuilniszak en geven ons complimentjes”.  Guy: “jaar na jaar wordt ons werk lichter. Er belandt steeds minder afval op de grond. Als we dat vergelijken met 5 jaar geleden…” Maar er is meer: door het uitdenken van een optimale mix van infrastructuur (vuilnisbakken, inzamelpunten), gescheiden afvalfracties en reiniging (zowel manueel als machinaal) slaagde Ecofest erin de afval- en opruimfactuur met duizenden euros te verlagen. Jaar na jaar investeert Reggae Geel in een goed uitgedacht ecologisch beleid voor het festival. Ecofest hielp in 2015 mee in de uitwerking van volgende prioriteiten:
  • De afvalstromen apart sorteren, zowel op het terrein als backstage
  • Duidelijke signalisatie backstage en op het festival
  • De festivalbezoekers sensibiliseren op het sorteren en binnenbrengen van het afval in de inzamelpunten
  • Een betere bewaking en controle op de ecologische aanpak van de standhouders
  • Grondige reiniging van de straten rondom het festival en de camping
[/av_textblock] [/av_one_full]