De OVAM Groenevent award 2015 gaat naar …. Sfinks mixed!

  • by
[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”] [av_textblock size=” font_color=” color=”] Op vrijdag 23 oktober maakt de OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) de winnaars van de OVAM Groenevent Awards 2015 bekend. Met de Groenevent Awards wil de OVAM de groenste evenementen van Vlaanderen een hart onder de riem steken. Sfinks (Boechout), Ieperfest (Ieper) en Release festival (Borgloon) gaan met de hoofdprijzen naar huis. De OVAM Groenevent Award 2015 in de categorie ‘grote evenementen’ gaat naar Sfinks. Sfinks is een festival dat van nature uit duurzaam is. Duurzaam zit in het DNA van Sfinks. Vorig jaar grepen ze nipt naast de hoofdprijs, dit jaar mogen het beeldje mee naar huis nemen. De jury looft de manier waarop Sfinks communiceert over duurzaamheid naar haar bezoekers. Met slogans als “70% van onze maaltijden zijn veggie” of “Bedankt om te sorteren” betrekt Sfinks haar bezoekers bij strijd voor een duurzaam festival. Bekers, plastiek flessen, borden en eten en restafval werden op heel het festival apart ingezameld. Sfinks kiest ook bewust voor ecologische en biologische voeding. En de groenten komen van een plukboerderij op een boogscheut van het festival. Ecofest staat in voor het afvalbeheer op Sfinks. We zijn dan ook trots een bijdrage te mogen leveren aan deze award! [/av_textblock] [/av_one_full]