meer met minder #2

Bij een ‘nieuwe’ laptop tot wel 60% besparen!

Met de start van het nieuwe schooljaar staan er soms grote aankopen op het programma, zoals een laptop of computer.  Een nieuwe laptop, afhankelijk van het model, kan oplopen tot wel 2.000€. Gelukkig zijn er momenteel makkelijke manieren om goedkoper én duurzamer een goed model in huis te krijgen.

OPTIE 1: is het nodig een nieuw model te kopen? Misschien kan de huidige laptop met een opfrisbeurt en een nieuwe batterij weer een jaartje mee. Voor laptop’s kan je al een batterij van onder de 75 euro aanschaffen die vaak nog een hoger vermogen heeft dan die van het merk zelf. Je kan de batterij zelf eenvoudig vervangen.

OPTIE 2 is het kopen van een refurbished toestel, misschien heb je al van deze term gehoord. Refurbished is een synoniem voor ‘gereviseerd’ wat wil zeggen dat het toestel is nagekeken en zo nodig hersteld vooraleer het wordt doorverkocht.

REFURBISHED OF TWEEDEHANDS

Refurbished is echter niet hetzelfde als tweedehands. Het grote verschil is dat gereviseerde toestellen worden hersteld met originele onderdelen. Dus een laptop krijgt (indien nodig na testing) een nieuw onderdeel van het merk zelf. Mede hierdoor hebben gereviseerde apparaten dezelfde kwaliteitsgarantie als een nieuw toestel. Bij gereviseerde toestellen krijg je 1 tot 2 jaar garantie. Dit is zeer belangrijk, kijk daarom bij elke aanbieder of je deze garantie krijgt. Gewoonlijk kost een refurbished toestel ongeveer 10 tot 35% minder dan een nieuw. Echter kan dit ook oplopen tot 66%! Zie daarvoor de case hieronder.

KEURMERK

Er is sinds 2019 een keurmerk vanuit Nederland op de markt gekomen. Dit door vraag vanuit de kopers (jij) die niet altijd even enthousiast waren over een gekocht refurbished model. Door dit keurmerk ben jij als koper zeker van de kwaliteit van het toestel. Geen keurmerk? Kijk dan naar het aantal jaar garantie en de garantievoorwaarden.

VOORBEELD CASE VOOR EEN SUPER DE LUXE LAPTOP

Je hebt een nieuwe laptop nodig, denk je aan een HP Elitebook 840 G3 i7 ? Deze is te verkrijgen bij:
• een webwinkel voor 2.004€ incl. btw
Microforce, inclusief 1 jaar garantie, voor 750€ incl. btw
Dit is een verschil van 63% (1.254€)!

VOORBEELDCASE VOOR EEN LAPTOP VOOR ALLEDAAGS GEBRUIK

Met een door ons gekochte refurbished Lenovo Thinkpad T440 S hebben we (momenteel nu 6 maanden) goede ervaringen. Deze is te verkrijgen bij:
• een webwinkel voor 699€ incl. btw
PUC, inclusief 1 jaar garantie (maar niet op de batterij), voor 300€ incl. btw
Dit is een verschil van 57% (400€)!

MEET THE MAKER
Wil je de vriendschap met jouw laptop nog een paar jaar verlengen? Nieuwe batterijen van Yanec zijn vaak krachtiger dan het merkmodel en geven zelfs 2 jaar garantie. Voor refurbished laptops en andere toestellen kan je bij Microforce en PUC terecht.

MEER INFO
Meer info is te vinden op www.duurzaamkantoor.be of stuur ons een mailtje voor een gratis e-book.