ons aanbod

expertise delen    
Wil jij ecologische maatregelen doorvoeren binnen jouw organisatie of beleid? Ecofest kan voor jou het gewenste concept uitwerken. Daarna contacteren wij betrokken partijen en maken een werkplan op. Wil je bijvoorbeeld minder elektriciteit gaan gebruiken of gedragsverandering bij uw team/bezoekers teweeg brengen? Wij helpen jou onnodige kosten te voorkomen en hier gemakkelijk mee aan de slag te gaan. Ben je nog niet zeker welke maatregelen het meeste impact zullen hebben op ecologisch én economisch vlak, en wil je graag een keuze maken? Dan kunnen wij een ecoscan voltrekken. 

ecoscan
Via de Ecofest checklist geven we gericht advies over afvalverwerking, het reduceren van de CO2-uitstoot, energiebeheersing en andere mogelijkheden om (milieu)winst te behalen. Ook de optimalisering van personeelsinzet en keuzeadvies voor de juiste onderaannemer behoren hiertoe.  Een diagnose op de locatie (kantoor, gebouw of evenemententerrein) en aanbevelingen met behulp van een ‘impact for effort’ ranking nadien geven een start voor verdere maatregelen en initiatieven.

                                                                 Ons voorbeeld voor ‘impact for effort’ rating.

Ja, ik wil concreet aan de slag!

workshops en lezingen
Op maat gemaakt voor sectorfederaties, onderwijsinstellingen en overheden. Hoe kan jouw organisatie in de praktijk makkelijk en op een fijne manier verduurzamen? Wij laten zien hoe er binnen jouw organisatie op een handige manier gedragsverandering kan ontstaan. Hierbij behandelen wij zaken die makkelijk toepasbaar zijn om meer te bereiken met minder (grondstoffen, energie en budget). Hierdoor is winst te behalen, voor jou én het milieu.

Méér met minder sessies
Lezing duurzaam organiseren en communiceren
Workshop gedragsverandering (op basis van de 4E methode)

afvalbeheer
Ecofest is zeer bekend met het afvalbeheer op evenementen. De verschillende stappen hierin zijn:
• Opbouw en signalisatie
• Aanspreekpunt afvalophaler
• Coördinatie opruimploeg tijdens en na
• Permanente bijsturing
• Recuperatie signalisatie
Om dit vlot aan te pakken wordt er gewerkt met een afvalplan, een afvalverantwoordelijke en een ecoteam. Naast het eventterrein wordt ook de omgeving proper gehouden. Onze aanpak is erop gericht om het publiek maximaal te betrekken.

Voor een uitgebreidere uitleg over onze werking, lees hier een artikel van Planet Future. 

Muziek: Fatima Yamaha – What’s A Girl To Do