ONS DNA
Ecofest vzw is in 2004 begonnen met een focus op duurzaamheid binnen de evenementensector. Dit betekent dat wij ruim 20 jaar ervaring hebben. In deze jaren hebben wij naast kennis ook veel praktijkervaring opgedaan. Het team van Ecofest zijn namelijk denkers en doeners. Een fijne combinatie want een duurzame bedrijfsvoering hoeft niet hightech, moeilijk of duur te zijn. Met eenvoudige ingrepen begeleiden wij jouw organisatie naar een ecologische én economische toekomst. Meer organiseren met minder (grondstoffen, energie, …).

ONS NETWERK

Het netwerk van Ecofest is zeer uitgebreid, van evenementen tot overheidsinstellingen en internationale contacten. Hiermee willen wij kennis uit het werkveld blijven delen. Zo besparen wij op jouw werkingskosten en helpen mee aan een duurzamere manier van organiseren.

Zie pagina ‘onze klanten‘ voor het overzicht van (event)organisaties en overheden waar wij o.a. workshops hebben gegeven en duurzame maatregelen hebben uitgewerkt. Wij blijven up-to-date met onze internationale contacten door veelvuldig onderzoek naar innovatie en materialenbeheer (o.a. herbruikbaar vaatwerk).

profielfoto-stijn-lambert-vierkant

ONZE MISSIE EN VISIE

Organisaties die meer bereiken met minder! Ecofest wil organisaties helpen om volledig zero waste en milieuvriendelijk te organiseren en zo bijdragen aan een groenere wereld. Dit doen wij door mee te helpen aan grootschalige gedragsverandering met betrekking tot milieu en grondstoffen.

Wij realiseren onze visie door het opdoen en delen van kennis. Kennis over materialenbeheer, het verminderen van energieverbruik, innovatieve low-tech oplossingen voor gekende problemen binnen de eventsector. Kortom: hoe breng je méér teweeg met minder? Het delen van kennis doen we via werkbare tips waarmee organisaties vlot aan de slag kunnen gaan. Wij zijn een organisatie van denkers en doeners.

faja-lobi-foto-kwekerij-bomen

ONZE SOCIALE PARTNER

Onze partner in goededoelen is Faja Lobi vzw. De Gentenaar Jurgen Heytens is in 2012 een herbebossingsproject opgestart in Congo. Intussen werken er 580 lokale werknemers en is er al 2870ha bos aangeplant. Verder helpt de organisatie met de planning en financiering van noodzakelijke infrastructuur en biedt studiefinanciering aan de lokale jeugd. 

Als Ecofest zijn wij trots dat wij dit fantastische project kunnen steunen. Dit doen we door het compenseren van onze CO2-uitstoot en het opzetten van samenwerkingen tussen onze partners en Faja Lobi. Wil jij Faja Lobi ook helpen?