Spring naar de inhoud

NIEUWS

Wat een seizoen! Van de regen op Extrema Outdoor tot de hitte op Hear Hear en Pukkelpop. Er is meer dan ooit nood aan een degelijk afvalbeheer op events. De juiste aantallen vuilnisbakken, containers, briefings, opruimteams. Maar ook andere domeinen zijn in volle evolutie, zoals de switch naar herbruikbare bekers, materiaalhergebruik, energie-efficiëntie. Ecofest helpt organisaties hierbij.

Ecofest, vakkennis in duurzaam organiseren, sinds 2004.

oktober 2022 

ONZE D³IENSTEN

Ecofest biedt verschillende diensten aan. Wij zijn een organisatie van denkers en doeners. In onze visie hoeft duurzaam beleid niet hightech, moeilijk of duur te zijn.

0.1 DENKEN

Wil jij duurzame maatregelen doorvoeren binnen jouw organisatie of beleid? Ecofest werkt voor jou het gewenste concept uit. Daarna contacteren wij betrokken partijen en maken een werkplan op. Onze focus is steeds gedragsverandering en werkbare oplossingen.

Wil je bijvoorbeeld minder elektriciteit gaan gebruiken of gedragsverandering bij jouw team/bezoekers teweeg brengen? Wij helpen jou onnodige kosten te voorkomen en hier gemakkelijk mee aan de slag te gaan.

Ben je nog niet zeker welke maatregelen het meeste impact zullen hebben op ecologisch én economisch vlak, en wil je graag een keuze maken? Dan kunnen wij een ecoscan uitvoeren.

0.2 DOEN

Ecofest is zeer bekend met het afvalbeheer op evenementen. De verschillende stappen hierin zijn:

  • Opbouw en signalisatie
  • Aanspreekpunt afvalophaler
  • Opruim tijdens en na
  • Evaluatie inclusief sorteerresultaten

Om dit vlot aan te pakken wordt er gewerkt met een afvalplan, een afvalverantwoordelijke en een ecoteam. Naast het eventterrein wordt ook de omgeving proper gehouden. Onze aanpak is erop gericht om het publiek maximaal te betrekken.

Meer zien? Kijk dan hier voor onze werkzaamheden op Thé Dansant.

sorteerresultaten VOODOO

0.3 DELEN

Workshops en lezingen op maat gemaakt voor sectorfederaties, onderwijsinstellingen en overheden. Hoe kan jouw organisatie in de praktijk makkelijk en op een fijne manier verduurzamen? Wij laten zien hoe er binnen jouw organisatie gedragsverandering kan ontstaan. Hierbij behandelen wij zaken die makkelijk toepasbaar zijn om meer te bereiken met minder (grondstoffen, energie en budget). Hierdoor is winst te behalen, voor jullie én het milieu.

  • Méér met minder sessies
  • Lezing duurzaam organiseren en communiceren
  • Workshop gedragsverandering (op basis van de 4E-methode)
 

Wat is de 4E-methode en hoe werken wij daarmee? Hier vind je meer uitleg.

TEVREDEN KLANTEN: 

logo-paradise-city-festival

Afvalbeheer, milieu- advies en innovaties | sinds 2017 | 25.000 bez.

Garanderen van een volledige selectieve inzameling van alle afval, cleaning tijdens en na event.

logo-ECbrugge

Congres JCI – Food for Generations
Duurzaamheids-inspiratiesessie |
2022

Online workshop over de thema’s catering (no shows), mobiliteit, afval, materiaal/aankleding en gedragsverandering. Milieuchecklist opstellen, afvalplan analyseren en aanbevelingen.

logo-pukkelpop

Milieu advies | sinds 2016 | 180.000 bez.

Quality control milieubeheer back stage & campings.

logo-ovam

Studie herbruikbare bekers | 2021

Met de nieuwe ontwikkeling rondom de wetgeving heeft Ecofest de studie uit 2017 vernieuwd. Hier zijn o.a. infofiches, stappenplannen en een kostentool uit voortgekomen.

Meer van onze projecten vind je hier.