ONZE D³IENSTEN
Ecofest biedt verschillende diensten aan. Wij zijn een organisatie van denkers en doeners. In onze visie hoeft duurzaam beleid niet hightech, moeilijk of duur te zijn.
grafiek-carbon-impact-of-events-2022

0.1 DENKEN

Wil jij duurzame maatregelen doorvoeren binnen jouw organisatie of beleid? Ecofest werkt voor jou het gewenste concept uit. Daarna contacteren wij betrokken partijen en maken een werkplan op. Onze focus is steeds gedragsverandering en werkbare oplossingen.

Wil je bijvoorbeeld minder elektriciteit gaan gebruiken of gedragsverandering bij jouw team/bezoekers teweeg brengen? Wij helpen jou onnodige kosten te voorkomen en hier gemakkelijk mee aan de slag te gaan.

Ben je nog niet zeker welke maatregelen het meeste impact zullen hebben op ecologisch én economisch vlak, en wil je graag een keuze maken? Dan kunnen wij een ecoscan uitvoeren.

stijn-evi-afvalplan

0.2 DOEN

Ecofest is zeer bekend met het afvalbeheer op evenementen. De verschillende stappen hierin zijn:

  • Opbouw en signalisatie
  • Aanspreekpunt afvalophaler
  • Opruim tijdens en na
  • Evaluatie inclusief sorteerresultaten

Om dit vlot aan te pakken wordt er gewerkt met een afvalplan, een afvalverantwoordelijke en een ecoteam. Naast het eventterrein wordt ook de omgeving proper gehouden. Onze aanpak is erop gericht om het publiek maximaal te betrekken.

Meer zien? Kijk dan hier voor onze werkzaamheden op Thé Dansant.

0.3 DELEN

Workshops en lezingen op maat gemaakt voor sectorfederaties, onderwijsinstellingen en overheden. Hoe kan jouw organisatie in de praktijk makkelijk en op een fijne manier verduurzamen? Wij laten zien hoe er binnen jouw organisatie gedragsverandering kan ontstaan. Hierbij behandelen wij zaken die makkelijk toepasbaar zijn om meer te bereiken met minder (grondstoffen, energie en budget). Hierdoor is winst te behalen, voor jullie én het milieu.

  • Méér met minder sessies
  • Lezing duurzaam organiseren en communiceren
  • Workshop gedragsverandering (op basis van de 4E-methode)